Elke zondag live muziek vanaf 14:00

Arie Spaans, pop singer/songwriter 01/03/2020

Een veelzijdig man, Arie Spaans: zanger van de Haags formatie The Suburbs, waarmee hij de Grote Prijs van Nederland won en een tweetal hits scoorde (Forever en Timemachine); songwriter, zo is de hit Rollercoaster (niet te verwarren met Danny Vera's nummer) van Di-rect van zijn hand; frontman van de band City Lights, waarmee hij op eigenwijze wijze hits uit 60 jaar pophistorie vertolkt; bassist/zanger en bandleider van swingorkest Ragmob, dat 's zomers met veel succes het festivalcircuit afschuimt. En tot slot is ie ook 'liedjeszanger'. Gewoon op een kruk met z'n gitaar mooie songs vertolken, met die meer dan aangename stem van hem..  

Xavier Baudet, singer/songwriter/pop music 08/03/2020

 

Zanger/gitarist/toetsenist Xavier Baudet is naast afgestudeerd historicus ook een getalenteerd muzikant. Sommige mensen hebben dat nou eenmaal: uitblinken in meerdere disciplines. Naast de nodige wetenschappelijke publikaties heeft ie een stevig aantal hoogwaardige muziekcomposities op zijn conto staan, waarvan de meeste op cd's dan wel vinyl zijn uitgebracht. En daar gaat het het hier vanmiddag om!  Baudets solo-optredens worden gekenmerkt door een ongeremd enthousiasme en bestaan voor een deel uit zeer boeiend werk, aangevuld met mooie, melodieuze popsongs. Zijn onverslijtbare liefde voor de Beatles steekt hier en daar steeds even de kop op. Maar hij heeft nog veel meer moois in petto. 

Ron Walter, soul, pop, jazz & latin 15/03/2020

 

Ron Walter is muziekdocent in Haarlem, was frontman van de voormalige Frank Zappa tribute band Cuccurullo Brillo Brullo. Maar voor alles is ie Zanger. De benaming 'crooner' is enigszins in de vergetelheid geraakt. Maar stond, en staat, voor een entertainer die op intieme wijze met warme stem zijn songs ten gehore brengt. En dat is vrijwel exact van toepassing op de presentatie van Ron Walter. Wat een heerlijk repertoire heeft die man. Sinatra komt voorbij, maar ook Billie Holiday. Stevie Wonder en Bob Dylan passeren de revue. Grootste gemene deler: die Stem van Ron Walter. Blue Velvet zou ik zeggen...

Pam MacBeth, solo! country & country blues 22/03/2020

 

Als je googelt op Pam MacBeth, video's, moet je zorgen dat je niet blijft steken bij de eerste pagina's. Hoe dieper je gaat, hoe groter je verbazing: Pam MacBeth heeft in de VS, haar thuisland, op echt heel grote podia gestaan. Meer recent tourde ze over de wereld met Chris Norman van de band Smokie. En met haar begeleider Wim van de Vliert en zijn band bereist ze van tijd tot tijd het Nederlandse theatercircuit, alsmede dat van onze ooster- en zuiderburen. Maar net zo gek is ze op het kleinere werk, waar direct contact met het publiek optimaal kan zijn. En zo kunt u dus vanmiddag kennismaken met het enthousiasme en de country soul van een op en top entertainer. 

Brian James, singer/songwriter/west coast pop 29/03/2020

 

Hij is afkomstig uit Saskatoon, hoofdstad van de Canadese provincie Saskatchewan, vandaar die 'niet echt hollandse naam', Brian James. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar Aruba, om van daaruit op een goed moment in Oegstgeest aan te belanden, want het kan raar lopen/varen/vliegen in het leven. In Oegstgeest ging zijn muzikale carrière van start. Aanvankelijk met het vertolken van andermans werk. Maar al snel begon hij met het vervaardigen van eigen materiaal. Op prettige wijze klinkt daarin de invloed door van zijn grote muziekidolen Steely Dan, The Eagles en Richard Marx. Zowel eigen werk als dat van z'n helden brengt hij vanmiddag ten gehore: 'From Saskatoon, Saskatchewan': Brian James'! Is dat geen prachtig affiche?!