365 dagen per jaar geopend

Genieten van rust en natuur

Als je afgelopen zomer een bezoekje hebt gebracht aan De Haarlemmerhout, is het je vast op gevallen: het nieuwe Theehuis de Haarlemmerhout. Sinds 1 juli staan Jan-Willem en Biedie Ravensbergen met hun team voor zeven dagen per week voor je klaar.

Jan-Willem en Biedie zijn gepokt en gemazeld in het horecaleven. Zo heeft Biedie 25 jaar bij de Haarlemmermeersche Golfclub gewerkt, is Jan-Willem actief geweest bij Holiday Inn Leiden en zijn ze samen pachter geweest van De Oegstgeester Lawn Tennis Club. Biedie: “Na een pak aan ervaring te hebben opgedaan, vonden we het tijd om voor onszelf te beginnen. Toen het theehuis op ons pad kwam, was het moment daar.” .

Vernieuwd & verbeterd

Het theehuis is zowel letterlijk als figuurlijk op de schop gegooid. “De naam is aangepast, het kleurgebruik is van grijs met wit veranderd naar rood met wit, er is een buitenbar gemaakt, het terras is bestraat, de openingstijden zijn aangepast en de menukaart is uitgebreid.” Nog steeds kan men bij Theehuis de Haarlemmerhout terecht voor een portie poffertjes of pannenkoeken, maar ook voor koffie met een huisgemaakt taartje, heerlijke broodjes, een juicy burger, een goede uitsmijter, verse gazpacho en meer.

Lazy Sunday Afternoon

Wat ook nieuw is, is de Lazy Sunday Afternoon. Vaak op zondagmiddag kun je bij het theehuis genieten van live muziek. “We verbazen ons elke keer weer over de opkomst. Onze gasten vinden het heerlijk om te luisteren naar de muziek onder het genot van een hapje en een drankje. We worden zelfs benaderd door muzikanten met de vraag of ze bij ons mogen optreden, dus het gaat als een lopend vuurtje.”